Bagel

Bagel, ami azt hiszem, örök kedvenc marad és mindig arra fog emlékeztetni, amikor Manhattan kellős közepén faltuk...Főleg a lánykám igényli időnként és bár van rá eddig bevált receptem, most kísérletezni volt kedvem. Épp az egyik kedvenc kenyeremet készítettem, amikor bevillant egy lehetséges párosítás. A végeredmény a fotón.




Bagel

Hozzávalók 4 darabhoz:
150 gramm Szafi Free hajdinamentes univerzális lisztkeverék
50 gramm Szafi Reform galuska lisztkeverék
5 gramm só
4 gramm négyszeres erejű édesítő
4 gramm porélesztő
15 gramm folyékony kókuszolaj
190 gramm langyos víz

A szárazanyagokat elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat. Rögtön lehet dolgozni a tésztával és alálisztezést se kíván. Közben felteszünk forrni vizet 1 púpos tk sóval és édesítővel.

4 egyforma részre osztjuk a tésztát, jó ujjnyi vastag (illetve attól függ, kisebb, nagyobb bagelt szeretnénk) rudat sodrunk, a két végét összedolgozzuk. Csatolok hozzá egy videót, ha valaki megijedne, de nem kell, nagyon egyszerű és sülés közben amúgy is szépen kisimulnak az esetleges csúnyább részek.
                                                                            Nyers

Ha a víz felforrt, kissé mérsékelt lánggal egyenként kb. fél-1 percig főzzük a bagelek mindkét oldalát, majd szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük és sütőpapíros tepsire helyezzük.

                                                                        Főzött

Lekenjük vizezett paradicsomml, megszórjuk amivel szeretnénk (szezámmag, lenmag, mák stb.) és 190 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések