Meggykrémes piskótatekercs

Igen, megint meggy. De hát közel 40 kilóval kellett megbirkóznunk és bár telepakoltuk a fagyasztót, készült többféle lekvár belőle, próbálkoztam szörppel is, azért a sütemények sem hiányozhattak menet közben.

Ez a tekercs a lecsöpögtetett meggyből visszamaradt léből és valamennyi turmixolt meggyből készült, pontosabban ez képezi a töltelék alapját. Akár paleo étek is lehetne, ha nem került volna bele 1 csomag vaníliás pudingpor. A piskóta liszt nélküli és olyan szép vékony lett, a kréme pedig annyira sok, hogy azt hittem, maximum kanalazni fogjuk, de nem így történt, 12 órás hűtést követően gyönyörűen szeletelhető volt. Vendégségbe vittem, nem túlzok, ebéd után 10 percen belül elpárolgott a teljes mennyiség. Még a hagyományos étrend hívei is lelkesen majszolták, igaz, nem is tudhatták, hogy ez "reform" süti.:))


Meggykrémes piskótatekercs

Hozzávalók (sütőtepsihez való adag)
A piskótához
6 vagy 7 tojás (mérettől függően)
6 ek-nak megfelelő mennyiségű xilit/eritrit stb.
kb. 4-5 ek zsírszegény natúr kakaópor

A kérmhez
1 csomag vanílisá pudingpor
ízlés szerinti édesítő
4-5 dl meggylé (a fentiek szerint, tetszőleges arányban)
2 dl kókuszkrém vagy habtejszín

Kikeverünk a hagyományos módon egy piskótát, liszt helyett kakaópor kerül bele. Sütőpapíros tepsiben sütjük, konyharuha segítségével forrón feltekerjük és kihűtjük.

A krémhez a meggylében megfőzzük a pudingot, majd gyakori kevergetés mellett azt is hűlni hagyjuk. Ha már csak langyos és a piskóta sem forró, felverjük a habot/krémet és óvatosan a meggyes pudinghoz adagoljuk.

A piskótát kitekerjük, a krémmel befedjük és feltekerjük, miközben lehúzzuk róla a sütőpapírt. Aztán visszacsavarjuk és legalább fél napra hűtőbe rakjuk és nem zaklatjuk.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések