2013. november 5., kedd

Diós-aszalt szilvás püspökkenyér (paleo)

Vaskos íz-orgia ez a sütemény. Tőlem szokatlan módon nem haboskönnyű, hanem egy töményebb, teltebb kalács, ugyanakkor teljes mértékben paleos, bár annak szénhidrátban és kalóriában gazdagabb darabja. Kicsit karácsonyi beütéseket visel magán, de ez így november elején talán már senkinél nem veri ki a biztosítékot. :))

Diós-aszalt szilvás püspökkenyér

Hozzávalók:
6 dkg kókuszzsír
2 egész tojás
2 tojás sárgája
10 dkg cukornak megfelelő pótló
1 tk (vagy ízlés szerint több) mézeskalács fűszerkeverék
1 tk szódabikarbóna
10 dkg gesztenyeliszt
1 dl langyos víz
20 dkg dió és aszalt szilva felesben kb. (mindkettő durvára vágva)

A kókuszzsírt felolvasztjuk, majd habosra keverjük a cukorral, a 4 tojás sárgájával és a vízzel. A lisztet beleszitáljuk a masszába, majd hozzáadjuk a 2 tojás fehérje kivételével az összes kimaradt alkotót. A fehérjét kemény habbá verjük és utolsó lépésként óvatosan a masszába forgatjuk.

180 fokra előmelegítjük a sütőt, püspökkenyér formába öntjük a tésztát és 10 percig légkeverésen, majd további 25-30 percen át alsó-felső álláson készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések: