2014. november 8., szombat

Gesztenyés-zabos keksz

Villámgyors, ízletes-ropogós, furcsán hamar elpárolgó kekszet alkottunk Katával közösen. 5 perc az elkészítése, amit követ a szintén pörgős nyújtás-szaggatás, végül 15 percet vesz igénybe a sütés.

Gesztenyés-zabos keksz

Hozzávalók (kb. 40 darabhoz):
25 dkg natúr gesztenyemassza
2 dkg puha kókuszzsír
kb. 2 dkg DW 1:4 édesítő (de ez ízlés kérdése)
rumaroma ízlés szerint
5 dkg víz
1 tojás sárgája
1 csapott mk szódabikarbóna
15 dkg apróra darált zabpehely

A kiolvadt gesztenyét a fenti sorrendben alaposan kikeverjük a többi alkotóval, a végére hagyva a darált, de még nem egészen liszt állagú zabpelyhet. Összeálló, nyújtható tésztát kapunk, amit éppen lehetett volna hidegre rakni, de nálunk ezúttal erre nem volt idő, így rögtön dolgoztunk vele.

Kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk és tetszőleges formákat szaggatunk belőle.

190 fokos sütőben sütőpapíros tepsibe pakoljuk a kekszeket és 15 perc alatt készre sütjük.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-etelek-webshop.hu/





Nincsenek megjegyzések: