Idei első mézeskekszünk

Hirtelen felindulásból, terápiás okokból :) álltunk neki a sütögetésnek Bencével kettesben. Az ő vágya volt a mézeskalács, bár tulajdonképpen már mindegyik rágja a fülemet napok óta. Ezért nem is az "igazi" mézeshez nyúltunk, hiszen az pihentetést igényel, hanem egy kekszet készítettünk, ami villámgyorsan összeállítható, hamar kisül és rögtön fogyasztható. Hagyományos kivitel, de csökkentettük, jobbítottuk a szénhidrátokat, persze a mézet kihagyni nem lehetett, de azt is mérsékeltem.

Mézeskalács keksz

Hozzávalók 3 nagy tepsihez:
20 dkg tk. zab-vagy tönkölyliszt
20 dkg DW Zero 6 liszt
csipet só
1 tk. szódabikarbóna
12 dkg eritrit vagy 10 dkg xilit
fél csomag mézeskalács fűszerkeverék
1 tk. citromlé
1 tk. vanília aroma
10 dkg folyékony méz
1 tojás
5 dkg puha vaj
5 dkg kókuszolaj
30-50 ml víz, ha szükséges

A száraz alkotókat összevegyítjük, majd egész egyszerűen gyors mozdulatokkal minden egyebet hozzágyúrunk. A víz mennyisége sok dologtól függ, amennyit felvesz a tészta, annyit rakunk csak bele, már ha szükség lesz rá. Ha összeállt, 5 percre hidegre rakjuk, de közben már be is kapcsolhatjuk a sütőt 180 fokra.

Lisztezett nyújtóalkalmatosságon 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát és tetszőleges formákat szaggatunk belőle.

10-12 perc alatt kisülnek, legyünk résen, mert az első tepsit én is túlsütöttem és egy pillanat alatt túlsül.10 percnél már álljunk a sütő előtt és sasoljuk, világosbarna színűként már készen is van.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-etelek-webshop.hu/  






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések