2014. november 30., vasárnap

Moszkauer

Akkor én is megnyitom az adventi időszakot, jöhetnek a jobbnál jobb, édes és sós adventi sütik, kekszek, karácsonyi költemények. Elsőként Bence fiam nagy kedvence következzék.

Moszkauer: 

Hozzávalók egy alapmennyiséghez, de szerintem, ismerve a reakciókat, érdemes eleve a duplájával kezdeni

5 dkg vaj
5 evőkanál habtejszín                 
7 dkg eritrit 
10 dkg durvára vágott dió
5 dkg cukrozatlan kandírozott gyümölcs / pl. lehet többféle is áfonya,narancs, meggy, füge,mazsola ,sárgadinnye. ananász, stb.,/ de domináljon a narancshéj
3 dkg tk. zab-vagy tönkölyliszt
10 dkg magas kakaótartalmú csokoládé

A tűzhelyen összeolvasztjuk a tejszínt, a vajat, és a cukorpótlót Amikor összekeveredtek, erős lángon kevergetve felforraljuk, és levesszük a tűzhelyről. Belekeverjük a durvára őrölt diót, az apróra vágott kandírozott gyümölcsöt, végül a lisztet. A masszából kanál segítségével egymástól kb. 5 cm távolságra teáskanálnyi mennyiségeket teszünk és kiskanállal szétlapítgatjuk.175 fokra előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsiben 10-12 percig sütjük (könnyen megég, figyelni kell). 
Ha kihűltek, a felolvasztott csokoládéval az alját bevonjuk és csokis felével felfelé rácsra tesszük,  amíg megdermednek. 

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva: 







Nincsenek megjegyzések: