2014. november 13., csütörtök

Kakaós kalács aszalványokkal

Gyerek-kedvenc kalácsféle, egyszerűen nagyszerű. De akár az ünnepi időszak egyik gyümölcskenyere is lehet.

Kakaós kalács aszalványokkal

Hozzávalók:
7 dkg kókuszzsír
5 tojás
csipet só
2,5 dkg DW 1:4 édesítő
5 dkg Cocomas krém
5 dkg víz
3 dkg tápióka keményítő
3 dkg zsírtalanított kókuszliszt
3 dkg zsírtalanított mandulaliszt
1 dkg zsírszegény kakaópor
7-8 dkg mazsola, vörösáfonya és goji berry vegyesen

A folyékony olajat kikeverjük az édesítővel, a tojások sárgájával, a vízzel és a cocomas krémmel. Hozzáadjuk a lisztféléket, csomómentesen elvegyítjük, majd az aszalványokat. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük és a masszába dolgozzuk, forgatjuk.

Szilikonos kenyérsütő formában 180 fokon  kb. 30-35 percig sütjük, de érdemes tűpróbát végezni

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-etelek-webshop.hu/ 





Nincsenek megjegyzések: