2015. január 29., csütörtök

Csoki-dióhabos pite

Linzer jellegű aljjal rendelkezik, a feltét pedig egy habos-könnyű csokidarabos diókrém. Összeállítása 10 percnél többet nem vesz igénybe.



Csoki-dióhabos pite

Hozzávalók (közepes tepsihez vagy kisebb kerek tortaformához):
Tésztához:
7 dkg kókuszzsír
5 dkg langyos víz
csipet só
2-2,5 dkg DW 1:4 édesítő
csipet sütőpor
5 dkg zsírtalanított kókuszliszt
5 dkg nyílgyökérliszt vagy tápióka keményítő

Tetejére:
10 dkg mentes csokoládé
20 dkg darált dió
2 dkg zsírszegény kakaópor
2-2,5 dkg édesítő a fentiből
4 tojás fehérje
csipet só

A tésztához a puha zsírt összegyúrjuk a többi hozzávalóval, hűvösre tesszük néhány percre.



A "töltelékhez" a csokit nagyon apróra daraboljuk. A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az édesítőt, ezzel is kicsit verve, végül beleforgatjuk óvatosan a diót, a kakaót és a csokit.

A formát, ha nem szilikonos, vékonyan kiolajozzuk. A tésztát kézzel belenyomkodjuk, perem nem szükséges. A csokis-diós masszát ráhalmozzuk és 180 fokos előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.


Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/       


Nincsenek megjegyzések: