2015. január 16., péntek

Mandulás-mákos "túró"torta

Hétvégi süteményajánlóm következik, ezzel a fehérjegazdag, mérsékelt kalóriatartalmú tortával. Totu helyett túró vagy ricotta is szóba jöhet, a kész sütemény pedig önmagában vagy lekvárral, friss gyümölccsel egyaránt nagyon finom.

Mandulás-mákos "túró"torta

Hozzávalók:
50 dkg krémes totu (nálam kb. 30 dkg totu és 15-20 dkg víz turmixolva)
2 tojás
csipet só
2,5-3 dkg DW 1:4 édesítő
1 tk keserűmandula aroma
1 tk vanília aroma
1 citrom leve
1 tk szárított citromhéj
8 dkg őrölt mandula
2 dkg egész mák
1 dkg útifű maghéj

A szárazanyagok kivételével minden mást összeturmixolunk, majd hozzáadjuk a lisztféléket. Ha kerámia formában sütjük, kicsit kiolajozzuk, 180 fokos előmelegített sütőben 45 perc alatt sül meg.

Tápérték 100 gramm kész süteményben
- 165 kalória
- 15 gramm fehérje
- 1,95 gramm szénhidrát
- 10,5 gramm zsír

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/       





2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Köszönöm hogy lisztkeverék mentes!
Viki

Dia írta...

Szívesen. :)