2015. január 13., kedd

Zöldséges-gesztenyés krokett

Ebédhez köretként vagy vacsoraként tudom elképzelni a napi menümben ezeket a kicsiny kroketteket, ma éppen sült csirkemell és sült kelbimbó mellé fogyasztottam.

A hagyományos IR diétát folytatók vagy akik szimplán csak emelni szeretnének a ch tartalmon, azok az útifű maghéj helyett zabpelyhet/zabkorpát, illetőleg gesztenyelisztet használjanak szárazanyagként. Szezámmag helyett adhatunk neki tojásos-prézlis/darált magvas/zabkorpás bundát is. Vacsorára pedig egy fokhagymás (vagy egyéb, ízlésünköz igazodó) fűzerezésű totus/joghurtos mártogatóst adnék mellé. :)

Zöldséges-gesztenyés krokett

Hozzávalók:
25 dkg pucolt, tisztított fehér-és sárgarépa vegyesen (nálam most 16 dkg gyökér és 9 dkg sárgarépa került bele)
1 mk só
kevés frissen őrölt bors
csipet őrölt szerecsendió
1 dkg útifű maghéj
5 dkg natúr gesztenyemassza
1 ek dióolaj (vagy más olaj)

a hempergetéshez 1 dkg szezámmag (vagy más mag, illetve ki is hagyható)

A tisztított zöldségeket finomra reszeljük, majd ízesítjük és belekeverjük az olajat, a gesztenyemasszát és az útifű maghéjat. Kicsit állni hagyjuk, pár perc erejéig, azalatt szépen összeáll.

Téglalapokat formázunk belőle (nekem 13 darab lett belőle) és beleforgatjuk a szezámmagba a rudakat. Sütőpapírra helyezzük a kroketteket és 190 fokos sütőben 25-30 perc alatt barnára sütjük, félidőben megfordítjuk őket és befújjuk kevés zsiradékkal.




Tápértéke 1 krokettnek:
- 25 kalória
- 1 gramm fehérje
- 3 gramm szénhidrát
- 1 gramm zsír

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/        


Nincsenek megjegyzések: