2015. január 26., hétfő

"Tudathasadásos" kenyér

Én a gyorsabb megoldások híve vagyok, vagyis kb. csak beledobálnám a dagasztótálba a hozzávalókat, emberem ennél komótosabb fajta és picit, de tényleg csak kicsit hosszabban készíti a házi kenyeret.

"Tudathasadásos" kenyér

Hozzávalók:
3 ek tejföl
3-4 dkg puha vaj
20 dkg DW Zero 6 liszt
10 dkg rizsliszt
40 dkg tk. tönköly
kb. 5 dkg zabpehely
kb. 3-3,5 dl langyos víz
2 tk só
1 mk aszkorbinsav
2-3 ek mag vegyesen (tökmag, lenmag, napraforgó)

A vízből elveszünk kb. másfél dl-t,belekeverjük az élesztőt és egy teáskanálnyit valamelyik lisztből, kicsit felfuttatjuk. Minden mást keverőtálba rakunk, elkezdjük a dagasztást, majd hozzáöntjük az élesztős vizet. Ha kell további folyadék/liszt, azt pótoljuk.

A kenyeret letakarva kelesztjük 1 órán át, majd átgyúrjuk, tetszőlegesre formázzuk és újra pihentetjük legalább fél órán át. A sütőt eközben 180 fokosra előmelegítjük, egy vízzel teli edénykét is az aljára helyezve, majd a kenyeret kész világosbarnára sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/      







Nincsenek megjegyzések: