Tárkonyos gombás-paradicsomos harcsa

Egy iszonyú finom, és villámgyorsan elkészülő, ergo a hétköznapokon is jó szolgálatot tevő főétel. Magas fehérje-, ugyanakkor alacsony, nagyon baráti kalória-, zsír-és szénhidrát tartalom. Mehet hozzá sajt is, nálunk ez most elmaradt, és a köret is sokféle lehet: én fokhagymás spenótmártással, a többiek bazsalikomos borsópürével ették, de IR diétázóknak valamilyen gabonakörettel javaslom. A teljes adag tápértéke köret nélkül: 598 kalória, 108 gramm fehérje, 37 gramm szénhidrát és 43 gramm zsír.

Tárkonyos gombás-paradicsomos harcsa

Hozzávalók 3 nagy adaghoz:
50 dkg afrika harcsafilé
1 csokor újhagyma
50 dkg csiperke gomba
20 dkg paradicsom sűrítmény
só, bors, citromlé
1-2 tk tárkony

A filézett és tisztított halat vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk kevés citromlével. Egy tűzálló edényt vékonyan kikenünk valamilyen zsiradékkal (én ehhez is Ez Coat-ot használtam), belefektetjük a halszeleteket.

Egy teflon serpenyőben a karikázott újhagymát megdinszteljük, hozzádobjuk a darabolt gombát és addig puhítjuk, míg elfő alóla a víz. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomot, ízesítjük a fűszerekkel és pár perc alatt összeforraljuk. Ezt a szószt a halra öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 40 percen keresztül fólia alatt sütjük, majd 10-15 percig a fólia eltávolítása után megpirítjuk.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/      




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések