Vaníliás -ropogós fánk álarcban :)
Szó szerint álarcba bújtatva. :D Ha már táppénzes állományban nyomja az ember lánya és még segítője is akad (aki rajzol neki egy álarc sablont például). Nem volt nehéz dolgom, hiszen van egy remek alaprecept, amin csupán egy aprócskát változtattam,csakis azért, hogy jó vaníliás legyen a végeredmény.
Alaprecept itt
Vaníliás -ropogós fánk álarcban :)
Hozzávalók:
160 g meleg víz
5 g almaecet
1 csapott ek négyszeres erejű édesítő
csipetnyi só
5 g citromhéj
késhegynyi vanília őrlemény vagy 1 kupaknyi vanília aroma
12 dkg Szafi Free amerikai fánk lisztkeverék
4 dkg Szafi Free vaníliás zabpuding por
A lisztet és zabpudingport elkeverjük egymással, majd a fenti sorrendben összedolgozzuk a hozzávalókat, legvégére hagyva az elkevert liszteket.
Rögtön lehet vele dolgozni, alálisztezést sem igényelt.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, a sablon alapján kivágjuk a formákat, majd kevés olajban aranybarnára sütjük.
Porrá őrölt vaníliás eritrittel szórjuk meg.
Alaprecept itt
Vaníliás -ropogós fánk álarcban :)
Hozzávalók:
160 g meleg víz
5 g almaecet
1 csapott ek négyszeres erejű édesítő
csipetnyi só
5 g citromhéj
késhegynyi vanília őrlemény vagy 1 kupaknyi vanília aroma
12 dkg Szafi Free amerikai fánk lisztkeverék
4 dkg Szafi Free vaníliás zabpuding por
A lisztet és zabpudingport elkeverjük egymással, majd a fenti sorrendben összedolgozzuk a hozzávalókat, legvégére hagyva az elkevert liszteket.
Rögtön lehet vele dolgozni, alálisztezést sem igényelt.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, a sablon alapján kivágjuk a formákat, majd kevés olajban aranybarnára sütjük.
Porrá őrölt vaníliás eritrittel szórjuk meg.
Megjegyzések