2013. szeptember 16., hétfő

Céklatócsni

Köret volt, kókusztejben sült fűszeres csirkemell falatkák mellé. Egyszerű, gyors, egészséges, könnyű étel. És szép a színe. :)

Céklatócsni

Hozzávalók:
20-25 dkg főtt cékla
só, bors, kakukkfű ízlés szerint
1 tojás
1 púpozott ek lenmagliszt
1 csapott ek útifű maghéj

A puhára főzött céklát pépesítjük, majd alaposan kikeverjük a többi hozzávalóval. Lehet gazdagítani magvakkal, akár belekeverve, akár a tetejére szórva, nekem most ez elmaradt.

Kanállal korongokat szaggatunk egy sütőpapírra, jól lelapítjuk, majd pirulásig sütjük 170 fokos sütőben.



2 megjegyzés:

Éva írta...

Kedves Dia!
Nagyon jók a receptek! Kérdésem az lenne, hogy az útifű maghéj muszáj ebbe a céklásba?

Dia írta...

Szia Éva! Természetesen nem muszáj, én szeretem használni, sűrítésre, a nedvesség felszívására, meg mert amúgy jó dolog. Ebben az esetben a lisztekkel kell másként manőverezni. :))