2013. szeptember 29., vasárnap

Sütőtökkrémmel töltött máklisztes piskótattekercs

Előre jelzem, beszabadult a kamrámba néhány óriásira nőtt sütőtök, ezért az elkövetkező időszakban néhány tökös recepttel fogom megörvendeztetni azt, aki szereti eme zöldséget. Én speciel nem vagyok akkora rajongója, de az alább posztolt sütemény nekem is ízlett, mi több, az alternatív irányzatokat kevésbé kultiváló személyek is meglepődtek az íz-élményen.

Sütőtökkrémmel töltött máklisztes piskótatekercs

Hozzávalók (közepes méretű tepsihez):
A piskótához
4 tojás
4 ek cukornak megfelelő édesítő
2 púpozott ek mákliszt

Krémhez
50 dkg reszelt sütőtök párolva
ízlés szerint cukorpótló (ügyelve a tök édességére)
citromlé
100 ml Cocomas krém
1-2 ek útifű maghéj

A szokásos módon piskótát sütünk a megadott mennyiségek figyelembevételével, ez a művelet nem igényel semmi extrát. Elkészülte után azon forrón feltekerjük, hűtjük.

A krémhez a tököt megpároljuk, ízlés szerinti cukorral, majd botmixerrel pépesítjük. Ha kihűlt, belekeverjük a citromot, a kókuszkrémet és az útifű maghéjat. Várunk egy keveset, hogy a krém emgsűrűsödjék, aztán a már kihűlt piskótára kenjük és tekercseljük. Néhány órára hűtőbe rakjuk, majd szeletelhető.






Nincsenek megjegyzések: