Húsos-zöldséges rakottas

Gondolkodtam egy darabig, milyen nevet adjak ennek a főételnek, ami amúgy igen ízletesre sikerült. Nevezhetnénk paleo rakott palacsintának, lasagne-nak, aztán végül úgy döntöttem, nem bonyolítom túl, így megpróbáltam a lényegét a nevébe sűríteni.

Az is vita tárgyát képezhetné, valóban teljes mértékben paleo-e, ahogy a címkék közt szerepel. Már a paradicsom miatt. Tudom, bizonyos betegségek esetén megfontolandó a fogyasztása, ráadásul én eme betegségben "szenvedek", de egyelőre meghagytam az étrendemben, bár jóval kisebb mennyiségben eszem, mint annak előtte.

Szóval nekem ez egy tökéletesen beilleszthető, tartalmas és nagyon finom főétel volt, picikével több időt igényelt az elkészítése, főleg, hogy a tészta először kifogott rajtam, de még tűréshatáron belüli idő alatt összeállítható. :)

Húsos-zöldséges rakottas

Hozzávalók:
35-40 dkg csirkemell
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
só, bors, majoranna ízlés szerint
1 közepes cukkini
1 nagy répa
1 doboz hámozott paradicsom konzerv (nálam nem darabolt)

A tésztához
3 tojás
csipet só
4 ek víz
2 ek kókuszzsír
1 ek lenmagliszt
3 ek mandulaiszt
szükség esetén buborékos víz a hígitáshoz

A palacsintához megolvasztjuk a zsírt, majd gépi habverővel hozzákeverjük a többi alapanyagot . A szénsavas vízzel várunk, hogy a minimum 15 perces pihentetés után mennyire igényli, annak függvényében higítjuk vele. Ebből a mennyiségből, a sütő méretétől is függően, 3-4 darab palacsintát tudunk kisütni, tegyük is meg. :)

A raguhoz a vöröshagymát apróra vágva kevés zsiradékon dinszteljük, majd rádobjuk az összezúzott fokhagymát, 1-2 percig együtt pirítjuk őket, majd mehet bele a  a csíkokra darabolt csirkemell. Félkészre sütjük a húsos-hagymás alapot, közben fűszerezzük ízlés szerint, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott cukkinit, a reszelt répát, ezzel is összerotyogtatjuk. Végezetül beleborítjuk a konzerv paradicsomot és lényegében teljesen készre főzzük a mártást.

Ha ez is megvan és a palacsinta is kisült, egy megfelelő sütőalkalmatosságot vékonyan kikenünk zsírral, lerakjuk az első palacsintát, majd rá egy adag ragut, utána a következő tésztát és így tovább, amíg el nem fogy minden, akként, hogy a legfelső réteg egy kevés mártás legyen. Ezt, amennyiben szeretjük és igényeljük, megszórjuk parmezánnal és mehet is a sütőbe, ahol lényegében csak össze kell forrósítani fogyasztás előtt.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések