2013. szeptember 10., kedd

Zabos-banános kenyér

1 hete újra pörög a mókuskerék, eme pár nap tapasztalata külön posztot érdemelne, majd igyekszem valamikor sort keríteni rá. Most sietősen csak ama vonatkozásban kerül szóba, hogy - mint már említettem lentebb - a kisétkezéseket én állítom össze az iskolásaim számára. Ami igen sok kreativitást, ötletelést, agyalást és persze munkát jelent, miután törekszem a változatosságra és persze az egészséges étkeztetésre. Így innentől kezdve több olyan recept fog felkerülni, ami eme célkitűzésnek igyekszik megfelelni.

Ennek jegyében készült ez  kenyérféle. Vagy inkább kalács. Magában is finom, az én gyerekeim joghurtot vittek hozzá tízóraira.

Zabos-banános kenyér

Hozzávalók:
10 dkg dió
10 dkg zabpehely
2 banán
1 tojás
csipet só
1 tk Xukor Zero 4X
vanília
6 dkg kókuszzsír/vaj
1-2 ek víz

A diót és a zabpelyhet aprítógépbe tesszük és finomra daráljuk. Minden egyéb hozzávalót egy magas falú edénybe rakunk és botmixerrel turmixoljuk, pépesítjük, menet közben hozzáadjuk az őrölt diót és zabpelyhet is. Egész sűrű kulimász keletkezik, ezt püspökkenyér formába simítjuk (az enyém szilikonos, amúgy viszont sütőpapírt használnék).

180 fokos sütőben elég hosszú idig, kb. 45 percig sült, de a legbiztosabb a tűpróba.


Nincsenek megjegyzések: