2013. szeptember 21., szombat

Gyömbéres-kakaós körtepite

Király volt a gyömbér és a körte együtt. Próbáljátok ki, van bőségesen finom körte a piacon, nem fogjátok megbánni. A fűszerezéssel lehet trükközni, ha szeretitek, mehet bele több gyömbér, én próbáltam úgy lavírozni, hogy érezzük is, de a kiskorú részleg se szaladjon el sikítva, hogy csípős a süti. :)

Gyömbéres-kakaós körtepite
Hozzávalók:
10 dkg kókuszzsír
10 dkg cukornak megfelelő édesítő
2 tojás
2 púpozott ek kakópor
7 dkg mandulaliszt
csipet só
ízlés szerint őrölt gyömbér (nálam 1 tk került bele)
1 tk szódabikarbóna

5-6 körte
nagy marék szeletelt mandula

Egy piteforma alját vékonyan kikenjük a választott zsiradékkal, majd szorosan telepakoljuk a hámozott és kb. fél cm vastagságú szeletekre vágott körtével, és megszórjuk a mandulával.

Az olvasztott zsírhoz hozzáadjuk a tojást, az édesítőt, a sót, a gyömbért, a térfogatnövelőt, a lisztet és a kakaóport, kézi habverővel homogénné keverjük a masszát.

Ráborítjuk a gyümölcsre és 170 fokos sütőbe toljuk, ahol az első 5 percben légkeveréses üzemmódban, majd alsó-felső sütéssel sütjük.




Nincsenek megjegyzések: