Karfiolos totutorta

Egy kedves ismerősöm alábbi tortája izgatta már egy ideje a fantáziámat. Most valami hasonló, alj nélküli "túrótorta" lett belőle az ötletét felhasználva.

Karfiolos totutorta

Hozzávalók:
25 dkg karfiol (párolt mennyiség)
25 dkg totu (túró)
100-120 ml víz (túró esetén ez elhagyható/csökkenthető)
2 dkg DW 1:4 édesítő
3 tojás sárgája
1 ek citromlé
1 csapott tk. szódabikarbóna
1 mk. konjak liszt
1 rúd vanília kikapart belseje
1 dkg útifű maghéj
1,5 dkg tojásfehérje por
2 dkg zsírtalanított kókuszliszt

A párolt karfiolt krémesre turmixoljuk a vízzel, totuval, édesítővel és a tojások sárgájával. Hozzáadjuk a szódabikarbónát, a citromlevet és a konjak lisztet, turmixoljuk, majd a száraz alkotókat is hozzákeverjük.

Szilikon tortaformában sütöttem, 180 fokra előmelegített sütőben, 45-50 percig.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/       




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések