2015. április 26., vasárnap

Ribizlis-vaníliakrémes rolád

Hirtelen felindulásból elkövetett hétvégi desszertünk volt.700 kalória közül mozog az egész rúd, a ch tartalma gyakorlatilag elhanyagolható (27 gramm az egészben) és nagyon finom, könnyű, üde.

Ribizlis-vaníliakrémes rolád

Hozzávalók:

Tészta:
2 tojás
1 tojásfehérje
15 dkg híg kókusztej (2 dkg Cocomas + 13 dkg víz)
2 dkg DW 1:4 édesítő
késhegynyi szódabikarbóna
1 tk almaecet/citromlé
3 dkg kókuszreszelék
3 dkg zsírtalanított Szafi Fitt kókuszliszt
1 dkg útifű maghéj

Krém:
10 dkg totu
2 dkg DW 1:4 édesítő
12 dkg cukkini (ez a pucolt mennyiség)
1 tk konjak liszt
1 dkg kókuszliszt
10 dkg víz
vanília aroma ízlés szerint

15 dkg ribizli (vagy más gyümölcs)

A tésztához a tojásokat és a nedves hozzávalókat az édesítővel alaposan kihabosítjuk gépi habverővel, majd hozzákeverünk minden egyebet. Sütőpapíros tepsiben vékonyan téglalap alakúvá egyengetjük a masszát és 170 fokon enyhén barnára sütjük 25 perc alatt. Konyharuha segítségével a papírral együtt feltekerjük, hűtjük.

A krémhez a ribizli kivételével minden összeturmixolunk, teljesen homogénre, kicsit hagyjuk sűrűsödni. Amikor már sűrű, a kihűlt tésztát kitekerjük, megkenjük, végül rádobáljuk a gyümölcsöt. Visszacsavarjuk a roládot a papírral együtt és minimum néhány órán át hűtőben felejtjük.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/    






Nincsenek megjegyzések: