2015. április 7., kedd

Padlizsánkrém, picit másként

Nyilván nem én találtam föl a spanyol viaszt. De nekem most ez és így az egyik kedvencem.

Padlizsánkrém

Hozzávalók:
2 közepes padlizsán (a sütés után a tiszta padlizsánhús 32 dkg volt)
só, frissen őrölt bors ízlés szerint
1 csapott mk. fokhagyma por
1 csapott tk. kókuszzsír (0,5 dkg)
2 szál újhagyma
5 dkg totu

A padlizsánt megmossuk, majd előmelegített kb. 200 fokos sütőben bő 30 perc alatt puhára sütjük. Langyosra hűtjük, majd meghámozzuk, a húsát turmixba kanalazzuk. Ehhez hozzáadjuk a totut (akár 10 dkg is mehet belőle), a karikázott újhagymát, a fokhagymát, a sót, borsot és azt a nagyon kevés puha kókuszzsírt. Alaposan, homogénre turmixoljuk. Rögtön fogyasztható, bár nyilván csak jót tesz neki, ha az ízek összeérnek. Hogy mivel esszük, az meg ízlés és elhivatottság kérdése, nálam vacsora volt legutóbb nyers zöldségekkel.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/      




Nincsenek megjegyzések: