Tojással-sonkával töltött kalács (paleo)

Egy nagyon finom, puha kalács, töltve, mely ízlésünk szerint variálható. Ezúttal apukám által készített házi füstölt karajjal és főtt tojással töltöttem, aminek az alapjául egy kis fokhagymás totukrém szolgált. Húsvéti reggeli, vendégváró, de akár vacsora és kisétkezés is lehet. :)



Tojással-sonkával töltött kalács (paleo)

Hozzávalók:
2 kisebb répa (tisztítva 11,5 dkg)
3 dkg kókuszolaj
1 dkg Cocomas krém
3 dkg víz
0,5 dkg só
1 tojás
1 tojás sárgája
1 tk citromlé
1 csapott mk. szódabikarbóna
2 dkg nyílgyökérliszt
2 dkg zsírtalanított kókuszliszt
2 dkg útifű maghéj

Töltelék:
5 dkg totukrém
kevés víz
csipet só
1 mk citromlé
1 gerezd fokhagyma (elhagyható)
2 főtt tojás
házi sonka ízlés szerint (2-4 dkg)

A répát puhára főzzük, turmixoljuk a folyékony zsiradékkal, a vízzel, kókuszkrémmel, tojásokkal. Hozzágyúrjuk a száraz alkotókat és hagyjuk állni.

A töltelékhez a tojásokat keményre főzzük, kockázzuk, a sonkát daraboljuk, minden egyebet elkeverünk.

A tésztát felezzük, mindkét darabból 2 sütőpapír között egyforma nagyságú téglalapot nyújtunk. A két darabot megkenjük a totukrémmel és ráhalmozzuk a tölteléket, majd mindkettőt feltekerjük, mint a bejglit. Ezután a két csavart egyszerűen fonjuk, keresztezzük.

A kalácsot letakarjuk, 30 percet pihentetjük, majd lekenjük tojás sárgájával és kb. 25 perc alatt készre sütjük 180 fokra előmelegített sütőben.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/      













Megjegyzések

Népszerű bejegyzések