Túrós-almás pite

Az ötletgazda Tücsökbogár Anita és az alábbi receptje volt. 2 aprócska eltérést igyekeztem eszközölni, egyrészt kisebb adagot szerettem volna készíteni, másrészt pedig a kalóriatartalmát rendesen csökkenteni.


Túrós-almás pite

Hozzávalók (kisebb tepsihez)

Tésztához:
1 tojás
1-1,5 dkg DW 1:4 édesítő
50 ml meleg víz
1 ek (1,5 dkg) tojásfehérje por
1 dkg őrölt mandula
1 dkg útifű maghéj
2 dkg zsírtalanított Szafi Fit kókuszliszt
1 csipet szódabikarbóna
1 mk citromlé/almaecet

Túrós réteghez:
30 dkg totu
1 dl víz
2 dkg DW 1:4 édesítő
citromlé, citromhéj, vanília ízlés szerint
1 tojás sárgája

Tetejére:
1 nagy alma (pucolt mennyiség 15 dkg)


A tészta hozzávalóit összekeverjük, hagyjuk összeállni, sűrűsödni, majd egy kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk. Előmelegített 170 fokos sütőben 8-10 percig elősütjük.

A túrós réteghez összeturmixoljuk az alkotókat, én krémes-egyneműen szeretem.

A tölteléket az elősütött tésztára kenjük, majd befedjük a szeletekre vágott almával.

Visszatoljuk a sütőbe, ahol  50 perc alatt készre sütjük, az utolsó 5 percben felső grill funkción..

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/      




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések