2014. szeptember 6., szombat

Ánizsos-áfonyás "fehérkenyér"

Minálunk férj nagymamájától származik az ánizsos "fehérkenyér" receptje, amit korábban még hagyományos módon készítve nagy kedvvel fogyasztottam. Ennek mintájára sütöttem  - kevés aszalvánnyal gazdagítva - minap ezt a reggelire vagy köztes étkezésre alkalmas puha püspökkenyeret, aminek igen egyszerű és gyors az elkészítése. Nem bonyolítottam túl, hasraütésszerűen evőkanállal adagoltam a hozzávalókat, de tökéletesen laza állagot hozott a végeredmény.Ánizsot kedvelőknek feltétlen javaslom kipróbálásra. :)

Ánizsos-áfonyás "fehérkenyér"

Hozzávalók:
6 tojásfehérje
1 csapott ek DW 1:4 cukorpótló
2 ek kókuszolaj
2 ek zsírtalanított kókuszliszt
1-2 ek cukrozatlan vörösáfonya és ánizs

A fehérjéket kemény habbá verjük, majd az édesítővel tovább verjük, amíg fényes nem lesz a hab. Hozzácsorgatjuk az olajat, amit hablapáttal óvatosan beleforgatunk. Ugyanígy járunk el a liszttel is, végül pedig az ánizsot és az áfonyát keverjük bele.

A habos masszát püspökkenyér formába simítjuk, 170-180 fokos előmelegített sütőben 10 percig légkeverésen, majd további 15 percig alsó-felső sütésen készre sütjük.

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu 






Nincsenek megjegyzések: