2014. szeptember 29., hétfő

Túrós táska

Ismét egy szénhidrát csökkentett finomság, bár elkövettem azt a hibát, hogy az egész túrótöltelékbe raktam mazsolát, legkisebbünk viszont ezt észlelvén azon nyomban bojkottálta a fogyasztását. Szóval innentől kezdve, mert hogy odáig voltak érte amúgy, felesben fog a töltelék készülni.

Túrós táska

Hozzávalók (12 darabhoz)
Tésztához
5 dkg kókuszolaj
6 dkg Cocomas krém
12 dkg langyos víz
1 egész tojás
csipet só
csipet aszkorbinsav
2 dkg DW 1:4 édesítő
15 dkg DW Zero 6 liszt
15 dkg tk. tönköly liszt
6 dkg apróra darált zabpehely (vagy zabpehelyliszt)
1 csomag szárított élesztő

Töltelékhez
50 dkg zsírszegény túró
ízlés szerint édesítő (nálam 1 csapott ek volt)
citromlé, citromhéj
vanília (aroma vagy rúd kikapart belseje)
8 dkg mazsola
1 tojás

kenéshez 1 tojás sárgája

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu 




A kelt tésztát saját szokásunk szerint begyúrjuk, legalább 1 órán át kelesztjük. Átgyúrjuk és 2-3 mm vékony téglalapra nyújtjuk, amit 12 darab egyforma téglalapra vágunk.


A töltelékhez alaposan elkeverjük az alkotókat. minden kis téglalapot picit még nyújtunk, hogy minél szabályosabb legyen.

Gondolatban kettéosztjuk, a bal oldali felén 3 vékony vágást ejtünk.

A jobb felét alaposan megpakoljuk a töltelékkel.

A vágott részt ráhajtjuk a másik felére, a széleket alaposan összenyomkodjuk.


Letakarva újabb 30 percig kelesztjük. Ha ez letelt, megkenjük 1 tojás kikevert sárgájával és 180 fokos előmelegített sütőben szép barnára sütjük és rácsra szedve kihűtjük.


Nincsenek megjegyzések: