2014. szeptember 14., vasárnap

Rumos-szilvalekváros diókrémmel töltött muffin

És akkor a nap lezárásaként egy újabb muffin. Nem véletlen a muffin láz, a közösségi életet élő gyerkőcök részére kiváló formátum, könnyen adagolható-csomagolható-fogyasztható, így sokszor kapnak valami hasonlót (is). Ez most tiszta paleo, bár ugye ott van benne a lekvár, szóval aki úgy gondolja, az ne tekintse annak, ez a lényegen nem változtat, miszerint egy finom, laktató tízórai lett.

Rumos-szilvalekváros diókrémmel töltött muffin

Hozzávalók (8 darabhoz):
5 dkg kókuszzsír
3 tojás
3 dkg Cocomas krém
3 dkg víz
1 kk vaníliaaroma, 1 kk. citromlé vagy aroma, 1 kk fahéj
2 dkg DW 1:4 édesítő
2 dkg tápióka keményítő
2 dkg nyílgyökér liszt
3 dkg zsírtalanított kókuszliszt
1 dkg psyllium
1 kk szódabikarbóna

 Töltelékhez
5 dkg dió
10 dkg szilvalekvár
1 ek Cocomas krém
3 dkg víz
1 tk rumaroma

A száraz alkotókat vegyítjük. A folyékony hozzávalókat alaposan elkeverjük gépi habverővel, majd gyors mozdulatokkal hozzádolgozzuk a lisztféléket.

A töltelék összetevőit pépesre-enyhén darabosra turmixoljuk.

8 darab forma aljára egyenlő arányban kiadagoljuk a tészta felét, azon elosztjuk a tölteléket, végül befedjük a maradék masszával.

180 fokos előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készültek el.

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu 






                                      

Nincsenek megjegyzések: