2014. szeptember 30., kedd

Zöldséges köleskorong

Sokszor és sokféle összetételben elkészült már nálunk, egyelőre megunhatatlan. Rágcsálnivalóként is szóba jöhet, mi elsősorban köretként esszük. Nagycsaládi keretek között is tesztelve van, egyöntetű sikert aratott.


Köleskorong

Hozzávalók

10 dkg hántolt köles
 egy közepes cukkini (pucolva 15 dkg)
1 kisebb répa (5-6 dkg tisztítva)
só, bors
kb. 5-10 dkg sajt (bármilyen, füstölt, parmezán)

1 tojás
ízlés szerint mehet bele 1 gerezd fokhagyma, vagy reszelt vöröshagyma (én kihagyom ebből, így jobban szeretik

A kölest bő kétszeres mennyiségű vízben elkészítjük  (elfő alóla a víz), kicsit kihűtjük, a zöldségeket lereszeljük (célszerű kicsit sózva állni hagyni, hogy kiengedje a nedvességét), majd összekeverünk minden egyebet a főtt kölessel. 

Sütőpapíros tepsibe pakolásszuk kanállal a masszát, lelapogatjuk és 180 fokon megsütjük, amíg enyhén barnás színű nem lesz, ez olyan 30-35 perc.


Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu 




Nincsenek megjegyzések: