2014. szeptember 30., kedd

Goji bogyós( édes) répakenyér

Szaftos, puha kenyérféle, nekem nagyon ízlett. Goji berry-vel gazdagítottam, de más aszalványt is elvisel, na meg persze némi csokit is akár. :)

Goji bogyós( édes) répakenyér

Hozzávalók:
2 tojás
2 dkg dióolaj (pl. ez)
1 dkg DW 1:4 cukorpótló
csipet só
1 kk szódabikarbóna
35 dkg reszelt répa (tisztított mennyiség, kb. 5 szál volt)
5 dkg víz
2 dkg tápióka keményítő 
3 dkg zsírtalanított kókuszliszt
2 dkg goji berry

A tojásokat  szétválasztjuk, a répát megpucoljuk és apróra reszeljük. A 2 tojás sárgáját, az olajat és a vizet habosra keverjük az édesítővel. Beledolgozzuk - a tojásfehérje, a répa és az aszalt bogyó kivételével - az összes alkotót. A A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A masszához adjuk a reszelt répát és a goji berry-t, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert habot.

Szilikonos püspökkenyér formában, előmelegített sütőben 180 fokon 1 órán át sült.

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu 



Nincsenek megjegyzések: