Köleslisztes kiflik

Kicsit ritkultak a posztok, ennek több oka is van: 1. Szeptember elseje óta merő hajsza az életünk, miként gondolom más gyerekes családok napjai is hasonlóképpen zajlanak. Pedig eskü nincsenek túltömve külön programokkal a gyerkőcök, lényegében csak sportolnak, viszont ez is meglehetősen időigényes. Az iskolai hajtás is a régi, Bence kapcsán némiképp tudathasadásos állapotba kerültünk és újraéljük a tavalyi év elejét :D, Katát az iskolában is trenírozzák keményen, szóval nem unatkozunk. Ehhez képest Zsombor utolsó ovis éve laza, óvodán kívül csak úszni és tornázni jár. 2. Fentiekből eredően  - bár továbbra is viszonylag sokat alkotok, hiszen a gyerkőcök étkezését itthon(ról) oldjuk meg, sokkal kevesebb időm jut a dokumentálásra. 3. Személy szerint én magam célegyenesbe jutottam végre, így a mostani napok, hetek nem a hedonizmusról szólnak, legalábbis gasztronómia értelemben semmiképpen. :)) Na szóval, egy kis ideig egy szigorú(bb), kevésbé megengedő, mondjuk versenydiétán vagyok, vagyis még paleos édességek is csak ritkán fordulnak elő, illetve ha sütök is, próbálok ellenállni a csábításnak. .)

Viszont hogy azért maradjon élet a blogon, illetve mert a jelzések alapján igény volt a hagyományosabb, de ch csökkentett ételfélékre is, némi arculatváltás fog bekövetkezni és ezentúl próbálom a mugli családtagok számára készített finomságok receptjeit az eddigit meghaladó számban posztolni.

Köleslisztes kiflik

Hozzávalók (8 db, egyenként 8-9 dkg-os kiflihez):
25 dkg langyos víz
1 ek puha kókuszzsír
1 tk só
1 kk cukor (elhagyható)
1 csipet aszkorbinsav
1 csomag szárított élesztő
15 dkg kölesliszt
15 dkg tk. tönkölyliszt 
15 dkg DW Zero 6 liszt

A hozzávalókat a tetszés szerinti módon (kenyérsütőben, sima robotgépben, kézzel) begyúrjuk/dagasztjuk, majd kelesztjük. Kifliket formázunk belőle, majd letakarva tovább kelesztjük 20-30 percig.

Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra, a sütő aljába egy vizes edényt helyezünk és készre sütjük a kifliket, majd rácson hűlni hagyjuk őket.

Érdekes állagot hozott a kölesliszt a pékáruban, nem negatív érelemben. Dolgozni is kissé másként lehetett vele, gumisabb/ruganyosabb volt, de a végeredmény nagyon ízlett a kiskorúaknak is.

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések