2014. szeptember 28., vasárnap

Paleo grízsmarni

Egy kiadós leves után második fogás, de akár desszertként is funkcionálhat. Rögtön elöljáróban leszögezem, hogy a totu krém nálam általában nem az ilyen néven futó és készen kapható tojásterméket jelenteni, hanem amit én magam kutyulok ki totu és víz felhasználásával. Állagra picit sűrűbb a már említett krémnél, pontos arányokat nehezen tudnék írni, érzésre adom hozzá a vizet és egy homogén-krémes, sűrű masszára törekszem.

Paleo grismarni (2 személyre)

Hozzávalók:
25 dkg totu krém
2 egész tojás
3 dkg gesztenyeliszt
csipet só
kb. 15-20 dkg víz

A krémet alaposra turmixolom a hozzávalókkal. A víz csak egy irányadó mennyiség, lehetséges, hogy többet igényel a massza, a lényeg, hogy egy sűrű palacsintaszerű tésztát kapjunk. Pár perc pihentetés után egy kiolajozott teflon serpenyőbe öntjük a masszát (vagy a felét és akkor 2 részletben készül el). Hagyjuk, hogy az alja megszilárduljon, majd egy alkalmas lapát segítségével folyamatosan egyre kisebb darabokra, morzsákra keverjük-szedjük szét.

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu 
 A lekvár csak mutatóba került rá, én kevés kakaóporral ettem, kivételesen nem lekvárral.


Nincsenek megjegyzések: