Kata kedvence

Nagyon boldog vagyok, mert kicsi lányom egyre nyitottabb és óriási meglepetésemre ő maga vetette fel, hogy szeretne változtatni. Ez azért ekkora élmény, mert apró kora óta az ő étkezésével küzdünk a legtöbbet. Az aktuális kedvence ez a paleo zsömle, ha szendvicset visz az iskolába, ebből készítem neki. :)

Hozzávalók 6 kisebb zsemléhez:
2 dkg kókuszzsír
2 tojás
1 tk só
1 mk szódbikarbóna
1 tk citromlé
15 dkg langyos víz
1 dkg útifű maghéj
3 dkg zsírtalanított kókuszliszt
3 dkg tápióka keményítő
1 csapott tk. konyak liszt
2 dkg napraforgó mag

A száraz hozzávalókat összevegyítjük. Külön tálban elkeverjük a zsírt, a tojásokat, a vizet és a citromlevet, majd vegyítjük a kétféle alkotót. Kicsit hagyjuk sűrűsödni.

Nedves kézzel kicsi gombócokat formálunk, sütőpapírra helyezzük őket és előmelegített sütőben, 210 fokon sütjük kb. 20 percig, majd 170 fokra visszavéve még további 10 percig.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-etelek-webshop.hu/






Megjegyzések

Unknown üzenete…
Szia!Konyakliszt helyett lehet mást hasznalni?Köszi.
Dia üzenete…
Nem fontos, akár ki is hagyhatod szerintem.Az útifű és a kókuszliszt is nagy nedvesség- megkötő.
Unknown üzenete…
Elfelejtettem megkerdezni,hogy a tápióka keményitő helyett jó a sima?A hatogatott sajtos rúdnál szőlőmaglisztet hasznalsz,azt mivel tudnam helyettesiteni?Köszi.
Dia üzenete…
Ha használsz rendes keményítőt, akkor jó lehet. A szőlőmagliszt csak a gabonaliszt egy részét volt hivatott kiváltani, ha kihagyod, akkor több kell bele az általad egyébként használt gabonalisztből, azt majd látod, mennyit igényel még, hogy a tészta nyújtható legyen.

Népszerű bejegyzések