Káposztás tallérok

Pogácsaféle volt az elképzelés, de végül ahhoz túl vékonyra nyújtottam, így tallérok készültek. Nem vált a hátrányára, de aki inkább arra vágyna, az hagyja vastagabbra a tésztát szaggatás előtt. Nálam reggeliként is funkcionált, de remek sós rágcsálnivaló, vendégváró lehet.



Káposztás tallérok

Hozzávalók 36 darabhoz
3 dkg folyékony kókuszolaj
1 tojás
10 dkg forró víz
1,5 dkg só
1 csapott mk szódabikarbóna
1 tk almaecet vagy citromlé
2 dkg tojásfehérje por
2 dkg útifű maghéj
2 dkg zsírtalanított szezámmagliszt
3-4 dkg zsírtalanított kókuszliszt
3-4 dkg nyílgyökérliszt
25 dkg édeskáposzta (kb. egy negyed fej)

A káposztát vékonyra csíkozzuk, kevés zsiradékon, víz segítségével puhára pároljuk, közben sózzuk, édesítjük, borsozzuk ízlés szerint. Kihűtjük. Én túl nagyoknak találtam a darabokat, így ráengedtem pár pillanat erejéig a botmixert.

Az olajat habosra keverjük a tojással, vízzel, majd hozzáadunk minden egyebet és összeálló, nem túl ragacsos tésztát dagasztunk. Itt elképzelhető, hogy igényelni fog még szárazanyagot. Innentől két módon folytatódhat, vagy belegyúrjuk a káposztát, vagy a tésztát kinyújtjuk, rákenjük a tölteléket, hajtogatjuk. Nekem utóbbinak indult, végül belegyúrtam, mert így egyszerűbbnek és gyorsabbnak, na meg biztosabbnak tűnt.

A tésztát kevés liszt segítségével tetszőleges vastagságúra lapogatjuk, pogácsaformával szaggatjuk. Sütőpapírra helyezzük a tallérokat és 170-180 fokos előmelegített sütőben b. 25 perc alatt megsütjük.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/       



Megjegyzések

Unknown üzenete…
Szia!
Tojásfehérje por helyett mit javasolsz?
Dia üzenete…
Úgy gondolom, bármelyik szárazanyag mehet helyette.

Népszerű bejegyzések