Almapudingos pite pirított mandulával

Megint egy almás, és mint olyan, ebben a formájában csak kompromisszumos a paleoban. Viszont igazán fejedelmi, akár ünnepi desszert, mutatós, nem túl bonyolult és nagyon fincsi.

Hozzávalók:

Tészta:
3 tojás sárgája
1 egész tojás
5 dkg cukornak megfelelő édesítő
csipet szódabikarbóna
17 dkg darált dió és mandula vegyesen
6 dkg zsírtalanított lenmagliszt
50 gramm víz

Töltelék:
1,2 kg alma, cukorpótló, citrom, fahéj ízlés szerint
1 tojás sárgája
10 dkg sűrű kókuszkrém (pl. Cocomas)

Tetejére:
10 dkg mandula
1-2 dkg kókuszzsír
pici cukorpótló

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kicsit hidegre tesszük. Összeálló, a keverőtál falától elváló, de lágy masszát kapunk. Szilikon formába nyomkodjuk a tésztát, úgy, hogy pereme is legyen és 170 fokon 10 perc erejéig vakon sütjük.

A töltelékhez az almát apró kockákra daraboljuk és ízlés szerint ízesítve félig megpároljuk saját levében. Ha már csak langyos, belekeverjük a tojás sárgáját és a krémet. Ezt beletöltjük az elősütött pitébe és újabb 20 percre visszatoljuk a sütőbe.

A mandulát durvára aprítjuk, összekeverjük a zsírral és az édesítővel és az egészet szétkenjük/szétoszlatjuk az almás réteg tetején és pirulásig sütjük. Ez kb. további 10-15 percet vett igénybe.

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések