Rebarbarás "túrós" pite máklisztes pitealapon
Gyümölcsös-könnyű finomság, enyhén mákos alapon. Túróból és más gyümölccsel is kiváló lehet, na meg természetesen semlegesebb magliszt is került a tésztába a mák helyett.
Hozzávalók:
Pitetészta
5 dkg kókuszzsír
5 dkg cukornak megfelelő pótló
80 gramm víz
1 tojás
1 tojás sárgája
5 dkg zsírtalanított mákliszt
1 dkg psyllium
1 kk szódabikarbóna
Töltelék:
60 dkg totu vagy túró
10 dkg cukornak megfelelő pótló
ízlés szerinti citromlé, citromhéj
5 dkg Cocomas krém
150 ml víz (nálam a fagyasztott eper és rebarbara leve került bele)
2 dkg kókuszliszt
1 tojás
1 dkg psyllium
kb. 30 dkg eper és rebarbara vegyesen, mirelit, felengedve (vagy más gyümölcs)
tetejére dísznek opcionálisan eperkarikák
A tésztához a felolvasztott zsírt kikeverjük a cukorral és a vízzel, majd hozzágyúrjuk a többi alkotót és hidegre tesszük.
A tölteléket egyszerűen botmixerrel kikeverjük, majd hozzáadjuk a választott gyümölcsöt.
A kicsit hidegebb tésztát egy 42 cm-es átmérőjű piteformába nyomkodjuk, akként, hogy pereme is legyen. Beleborítjuk a tölteléket.
Előmelegített, 180 fokos sütőben sütjük enyhe pirulásig/barnulásig (kb. 35-40 perc). A kisült és kihűlt sütemény eperkarikákkal díszíthető.
Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu
Hozzávalók:
Pitetészta
5 dkg kókuszzsír
5 dkg cukornak megfelelő pótló
80 gramm víz
1 tojás
1 tojás sárgája
5 dkg zsírtalanított mákliszt
1 dkg psyllium
1 kk szódabikarbóna
Töltelék:
60 dkg totu vagy túró
10 dkg cukornak megfelelő pótló
ízlés szerinti citromlé, citromhéj
5 dkg Cocomas krém
150 ml víz (nálam a fagyasztott eper és rebarbara leve került bele)
2 dkg kókuszliszt
1 tojás
1 dkg psyllium
kb. 30 dkg eper és rebarbara vegyesen, mirelit, felengedve (vagy más gyümölcs)
tetejére dísznek opcionálisan eperkarikák
A tésztához a felolvasztott zsírt kikeverjük a cukorral és a vízzel, majd hozzágyúrjuk a többi alkotót és hidegre tesszük.
A tölteléket egyszerűen botmixerrel kikeverjük, majd hozzáadjuk a választott gyümölcsöt.
A kicsit hidegebb tésztát egy 42 cm-es átmérőjű piteformába nyomkodjuk, akként, hogy pereme is legyen. Beleborítjuk a tölteléket.
Előmelegített, 180 fokos sütőben sütjük enyhe pirulásig/barnulásig (kb. 35-40 perc). A kisült és kihűlt sütemény eperkarikákkal díszíthető.
Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu
Megjegyzések