Brokkolis quiche paradicsomos csirkével

Azt hiszem, már írtam, hogy kedvelem a sós pitéket. Rengeteg változatban elkészíthető, viszonylag gyorsan és egyszerűen, ebédre és vacsorára is tökéletes fogás lehet.

Gabonaliszt nélkül már többfélét készítettem, itt a blogon is fellehető néhány, ezúttal annyiban újítottam be, hogy a "tészta" nagy részben nem maglisztből, hanem brokkoliból áll össze. A töltelékbe most, tudom, ez nagy bátorságra vall részemről, paradicsom is került, egész egyszerűen napok óta kívánom, nyilván nem ok nélkül, így nem vonom meg magamtól. Elképesztő finom lett, amikor kiötlöttem, nem is gondoltam volna. :))

Brokkolis quiche paradicsomos csirkével

Hozzávalók: (22 cm-es piteformához)
Tészta:
16 dkg brokkoli (ennyi volt egy kisebb fejnek kb. a fele)
1 tojás
só, bors
1 kk. puha kókuszzsír
1 dkg zsírtalanított mandulaliszt
1 dkg zsírtalanított lenmagliszt
1 púpos tk nyílgyökérliszt
1 púpozott ek psyllium

Tötlelék:
30 dkg csirkemell
só, bors
1 gerezd fokhagyma
1 doboz hámozott paradicsom konzerv
Cocomas és víz keveréke, hogy tejszínsűrűségű és kb. 2 dl legyen a folyadék/nem paleosoknak habtejszín
2 tojás

A pitetésztához a nyers, rózsáira szedett brokkolit aprítógépben kicsi darabokra szedjük, minimális zsiradékon megpirítjuk. A tojással és a puha zsírral turmixoljuk, pépesítjük kissé (de szerintem ez a mozzanat el is hagyható), majd kézzel hozzágyúrjuk a szárazanyagokat. Az elkészült tésztát a kizsírozott formába nyomkodjuk akként, hogy pereme is legyen, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt elősütjük.

Míg sül, összekutyuljuk a belevalót, ehhez a kis darabokra vágott húst megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymát, majd mikor már félig készen van, hozzáöntjük a paradicsom konzervet és azzal is rotyogtatjuk. A kókuszkrémből és a vízből elkészítünk kb. 2 dl, tejszínsűrűségű keveréket és ehhez, illetve aki habtejszínt használ, a tejszínhez hozzáturmixoljuk a 2 tojást. A tojásos masszát a már legalább langyosra hűlt paradicsomos csirkéhez keverjük és az egészet az elősütött tésztába borítjuk.

Az egész pitét visszahelyezzük a sütőbe, ahol dermedésig, enyhe barnulásig sütjük, ez kb. 30 percet vett igénybe.

Tálaláskor megszórhatjuk reszelt parmezánnal.

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu 








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések