Édesburgonyás-mákos muffin

Kissé magasabb szénhidrát tartalmú, ugyanakkor csupa egészséges hozzávalókból álló muffinok születtek ezúttal, egy kiadós, crossfitet megelőző, energiafeltöltő reggeli gyanánt. Néha ilyen is belefér. :))

Édesburgonyás-mákos muffin

Hozzávalók (6 darabhoz)
20 dkg édesburgonya (nyersen ennyi)
1 narancs kifacsart leve
4 dkg cukornak megfelelő édesítő
1 ek mákolaj (vagy más zsiradék)
2 tojás
1 csapott ek nyílgyökérliszt
2 csapott ek egész mák
1 ek psyllium
csipet szódabikarbóna
1 ek zsírtalanított mandulaliszt
egyéni ízlés függvényében fahéj, mézeskalács fűszerkeverék, vanília

Az édesburgonyát kis darabokra vágjuk, kevés vízben megfőzzük/puhítjuk, majd kicsit hűlni hagyjuk. A narancs levével, az olajjal botmixerrel pürésítjük, majd kézi habverővel hozzákeverjük a cukorpótlót és gyors mozdulatokkal az összes többi szárazanyagot.

Szilikon muffinformákba osztottam a masszát, pont 6 adagos lett a fenti mennyiség, 30 perc alatt sültek meg 180 fokon, az első 10 percben légkeverésen.

Narancslekvárral kínálhatjuk, ha turbózni szeretnénk..:)

1 darab tápértéke:
- 119 kalória
- 5 gramm fehérje
- 11 gramm ch
- 5,8 gramm zsír

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések