Citromos-gyömbéres-mandulás fehérszelet

Újabb remekmű született a férj által kreált kandírozott gyömbér felhasználásával. Könnyű, laza, hófehér finomság, ami csípős-citromos, hiszen a gyömbér citrommal való házasítása klasszikus és igen jó párosítás , de mindezekhez a kevéske ropogós mandula hihetetlenül jól passzol...Náthás napokra különösen javaslom, egy falatka gyömbértől megkönnyebbül az ember. :))

Citromos-gyömbéres-mandulás fehérszelet

Hozzávalók:
6 tojásfehérje
6-7 dkg cukornak megfelelő pótló (nálam konkrétan 1 csapott ek DW 1:4)
citromaroma jócskán
fél citrom leve 
5 dkg kandírozott gyömbér és citromhéj vegyesen
3 dkg szeletelt mandula
1 tk nyílgyökérliszt
2 csapott ek zsírtalanított mandulaliszt
1 ek psyllium
2 dkg olvasztott kókuszzsír

A tojásfehérjéket gépi habverővel kemény habbá verjük. Először a cukorpótlót adjuk hozzá, azzal magas fokozaton tovább verjük, majd a gépet a legalacsonyabb fokozatra visszakapcsolva, belekeverjük a citromlevet, aromát, a liszteket és a psylliumot. Ezután az olvasztott kókuszzsírt belecsurgatjuk, végezetül hablapáttal gyorsan és óvatosan beleforgatjuk a gyömbért és a mandulát.

170-180 fokra előmelegített sütőben sütjük (én szilikonos püspökkenyér formában), 30 percig, az első 10 percben légkeveréses üzemmódban.

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu 





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések