Mandulás citromkrémmel töltött kókuszmuffin

Egy egyszerű ebéd utáni desszert, de reggelire, kisétkezésre is tökéletes. A fanyar citromkrémben a ropogós mandulák, hozzá az enyhén kókuszos tészta...

Mandulás citromkrémmel töltött kókuszmuffin
Hozzávalók (12 db muffinhoz)
Tészta
2 tojás sárgája
4 tojás fehérje
5 dkg kókuszzsír
8 dkg cukornak megfelelő édesítő
100 gramm víz
5 dkg zsírtalanított kókuszliszt
1 púpozott ek. psyllium
csipet szódabikarbóna

Citromkrém:
2 tojás sárgája
1 nagy citrom leve
cirtomhéj
ízlés szerinti cukorpótló
1 csapott ek psyllium
5 dkg Cocomas krém

3 dkg szeletelt mandula   


A krémhez a 2 tojás sárgáját habosítjuk a citromlével és az édesítővel, majd alacsony lángon, hozzáadva a citromhéjat, besűrítjük. Ha langyosra hűlt, kézi habverővel elkeverjük benn a krémet és az útifű maghéjat. A szeletelt mandulát serpenyőben megpirítjuk, utoljára ez kerül a citromkrémbe.

A tésztához a kókuszzsírt megolvasztjuk, majd kézi habverővel alaposan, habosra kikeverjük a tojások sárgájával és a cukorral. Hozzáadjuk a vizet, végül az összes száraz alapanyagot belekeverjük. A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük és a masszába forgatjuk.

A szilikon muffinformák aljára kanalazunk egy adag tésztát, rápakolunk egy jó púpozott teáskanálnyi mandulás citromkrémet, majd az egészet befedjük egy újabb adagnyi masszával.

180 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt sültek meg.

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések