2015. július 30., csütörtök

Büntetlen lasagne :D

Méghozzá mennyire büntetlen...Megint a NoCarb lisztjével alkottam, nem is akármit: lasagne tésztalapokat. Fenomenális lett, nem csupán a tészta, hanem az egész étek.






A kétkedőknek és érdeklődőknek: 400 forinton belüli összegre jön ki a teljes adag tészta ára. Ez 2, de akár 3 személynek is elegendő mennyiség, pláne ha nem is csak zöldséges a ragu, hanem húsos.  A "besamel" is laktatóbbá tehető éppenséggel, ha nem totuval, hanem mondjuk kókusz-, esetleg - akiknek belefér - zabtejszínnel készítjük.

Nagy ráhagyásokkal számolva max. 1750 forint az egész ára, így, ebben a formában, ezekkel az összetevőkkel...

De akkor lássuk is a lényeget.

Zöldséges lasagne

Hozzávalók:
Tésztához:
2 dkg Szafi Fitt kókuszolaj
1 dl víz
2 tojás
1 mk só
1 dkg útifű maghéj
5 dkg NoCarb rost sütőmix

Paradicsomos zöldséges raguhoz:
35 dkg cukkini (tisztított mennyiség)
40 dkg csiperke gomba (szintén pucolva)
10 dkg édesburgonya vagy répa (nálam most az előbbi)
ízlés szerint só, bors 1 gerezd fokhagyma, illetve választott zöldfűszer 
500 ml paradicsom sűrítmény

"Besamelhez":
15 dkg totu krém
1 dl víz
só, bors, őrölt szerecsendió
1 tk konjak liszt

A folyékony olajat kikeverjük a vízzel és a tojásokkal, majd hozzágyúrjuk a többi alkotót, állni hagyjuk. Pár perc alatt szépen összeáll a tészta. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tésztát 2 sütőpapír között nagyon vékonyra, kb. 2 mm vastagság téglalapfélére nyújtjuk. Az alsó papírral együtt átemeljük a tepsibe, bevagdossuk a lapokat és 10 perc alatt elősütjük. A sütőből kivéve szétszedjük a lapokat a bevágások mentén.




A raguhoz a zöldségeket megpucoljuk, a gombát apróra daraboljuk, a cukkinit és az édesburgonyát lereszeljük. Serpenyőbe dobjuk a gombát a fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, néhány perc után hozzáadjuk a cukkinit és a batátát is. Fűszerezzük és puhára pároljuk. Hozzáöntjük a passzírozott paradicsomot, utánízesítjük, ha szükséges és összerotyogtatjuk.

A besamelhez kézi habverővel alaposan kikeverjük a hozzávalókat.

Egy alkalmas edényben elkezdjük a rétegezést: legalulra vékony réteg paradicsomos ragu kerül, azt befedjük tésztával, arra megint a zöldséges ragu, rá besamel, majd megint tészta, így tovább, amíg el nem fogy minden úgy, hogy a legfelső réteg besamel. Erre reszelhetünk sajtot, nekem ez elmaradt most.



180 fokos sütőben 45-50 perc alatt összesütjük a rakottast.


Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/    


Tápanyagtartalom a teljes ételben (figyelembe véve a lisztre vonatkozóan a gyártótól kapott információt is):
- 846 kalória
- 63 gramm fehérje
- 70 gramm ch
- 36 gramm zsír

Nincsenek megjegyzések: