Káposztás halmok

Találtam a fagyasztóban egy doboz már kész káposztás tölteléket, azt használtam fel ezekhez a reggelinek is kiváló dombocskákhoz. De ha a káposztát nem kultiválja valaki, fantáziánk szerint tölthető, sonkával, sajttal, kolbászkrémmel, túró/totukrémmel stb.



Káposztás halmok

Hozzávalók 8 darabhoz:
14 dkg tisztított cukkini
 só
1 tojás
5 g Szafi Fitt kókuszzsír
1 dkg tojásfehérjepor
1 dkg útifű maghéj
5 dkg Szafi Fitt sütőliszt

kb. 10-15 dkg káposzta

A cukkinit lereszeljük, enyhén sózzuk, majd pár perc elteltével kinyomjuk belőle a vizet. Hozzáadjuk a tojást, a zsírt, majd az összes száraz alkotóval összegyúrjuk. 5 percig pihentetjük.

Kissé vizes kézzel mogyorónyi nagyságú darabokat veszünk ki a masszából, azt lapos koronggá nyomkodjuk, sütőpapírra helyezzük. Ráhalmozzuk a választott tölteléket (nálam káposzta párolva, só, bors, víz és némi édesítő segítségével), majd újra korongokat alakítunk és azzal befedjük a halmokat, jól összenyomkodva az alsó-felső rész találkozásánál.

                                   




Az elkészült dombokat tojás sárgájával lekenjük és előmelegített 180 fokos sütőben szép barnára sütjük, ez kb. 18-20 perc volt.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/     





A teljes adag tápanyag tartalma káposztával számolva:
- 384 kalória
- 27 gramm fehérje
- 33 gramm ch
- 15 gramm zsír

Darabonként:
- 48 kalória
- 3,37 gramm fehérje
- 4,12 gramm ch
- 1,875 gramm zsír.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések