Cukkinis-paradicsomos túrókrémmel töltött tekercs
Könnyű, kímélő reggelink volt, de más napszakba, másik étkezésbe is beilleszthető ez a sós piskótarolád. Férjemnek is nagyon ízlett ez a variáció, de természetesen ez csak egy ötlet, egyéni ízlés szerint tölthető meg bármi mással. Mi egy tényleg könnyű valamit szerettünk volna, húsmentesen és ez született meg.
Cukkinis-paradicsomos túrókrémmel töltött tekercs
Hozzávalók:
Tésztához:
3 tojás
1 dl langyos víz
1,5 dkg Szafi Fitt kókuszolaj
5 dkg Szafi Fitt sütőliszt
1 dkg útifű maghéj
Töltelékhez:
20 dkg zsírszegény túró (pl. Milfina) vagy totu
1 kisebb cukkini (pucolva 13 dkg volt)
kevés víz (ami túrónál akár el is hagyható, de a totu igényelni fogja)
ízlés szerint só, bors, fokhagymapor (zúzott fokhagyma)
1 mk. konjak liszt
10 dkg paradicsom
Először megsütjük a piskótát, ehhez gépi habverő magas fokozatán habosra keverjük a tojásokat a vízzel és a folyékony olajjal. Hozzáadjuk a lisztet és az útifű maghéjat, majd egyenletesen és vékonyan elterítjük téglalap alakúra egy sütőpapíros tepsiben. 180 fokos sütőben barnára sütjük, ez kb. 10-15 perc. Ha elkészült, egy nedves konyharuha segítségével a papírral együtt felcsavarjuk és kihűtjük.
A töltelékhez egyszerűen krémesre turmixoljuk az alkotókat a paradicsom kivételével. Egy kenhető, de sűrű massza az eredmény. Ebbe beledobáljuk az apróra vágott paradicsomot.
Ha a piskóta kihűlt, kitekerjük, megkenjük a krémmel, visszacsavarjuk és jó alaposan lehűtjük a hűtőben.
Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:
http://www.dietas-termekek-webshop.hu/
Cukkinis-paradicsomos túrókrémmel töltött tekercs
Hozzávalók:
Tésztához:
3 tojás
1 dl langyos víz
1,5 dkg Szafi Fitt kókuszolaj
5 dkg Szafi Fitt sütőliszt
1 dkg útifű maghéj
Töltelékhez:
20 dkg zsírszegény túró (pl. Milfina) vagy totu
1 kisebb cukkini (pucolva 13 dkg volt)
kevés víz (ami túrónál akár el is hagyható, de a totu igényelni fogja)
ízlés szerint só, bors, fokhagymapor (zúzott fokhagyma)
1 mk. konjak liszt
10 dkg paradicsom
Először megsütjük a piskótát, ehhez gépi habverő magas fokozatán habosra keverjük a tojásokat a vízzel és a folyékony olajjal. Hozzáadjuk a lisztet és az útifű maghéjat, majd egyenletesen és vékonyan elterítjük téglalap alakúra egy sütőpapíros tepsiben. 180 fokos sütőben barnára sütjük, ez kb. 10-15 perc. Ha elkészült, egy nedves konyharuha segítségével a papírral együtt felcsavarjuk és kihűtjük.
A töltelékhez egyszerűen krémesre turmixoljuk az alkotókat a paradicsom kivételével. Egy kenhető, de sűrű massza az eredmény. Ebbe beledobáljuk az apróra vágott paradicsomot.
Ha a piskóta kihűlt, kitekerjük, megkenjük a krémmel, visszacsavarjuk és jó alaposan lehűtjük a hűtőben.
Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:
http://www.dietas-termekek-webshop.hu/
Megjegyzések