Csúsztatott palacsinta

Adtunk az élvezeteknek és a kalóriáknak, de néha ilyen is kell. Első próbálkozásom a Paleolit Éléskamra palacsinta keverékével. Hedonisták, ki ne hagyjátok. :)



Csúsztatott palacsinta

Hozzávalók 8 darabhoz:
3 dkg Szafi Fitt kókuszzsír
4 tojás
csipet só
1 dl langyos víz (vagy tej)
1 csomag Paleolit Éléskamra Nagy palacsintája lisztkeverék (az enyém a nettó 180 grammos kiszerelésű volt)

A puha, szobahőmérsékletű, de nem folyékony zsírt kézi habverővel habosra keverjük a tojások sárgájával és a sóval. Hozzáöntjük a lisztet, és folyamatosan adagolva a langyos vizet, homogénra keverjük a masszát.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a tésztába forgatjuk.

Közepes méretű palacsintasütőt kikenünk zsiradékkal, elterítünk benne egy adagot a sűrű masszából és addig sütjük, amíg az alja barna nem lesz és a teteje sem habos már. Ekkor tányérra csúsztatjuk, megpakoljuk a választott feltéttel. Így járunk el mindaddig, amíg el nem fogy a massza.

Az utolsó palacsintát nem csúsztatjuk, hanem fordítva, vagyis az aljával fölfelé helyezzük a "torta" tetejére.

Nálam az alábbi töltelékekkel készült: párolt fahéjas alma, zsírszegény kakaópor, mentes lekvár (voltaképpen barackpép édesítő és minden egyéb nélkül), némi aprított dió.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/      




A Paleolit Éléskamra lisztkeverékekből könnyen és gyorsan süthetsz sós vagy édes finomságokat a megadott receptúra szerint. A termékek megvásárolhatók a bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó teljes kínálatát itt találod: http://www.paleonagykereskedes.hu/spl/265255/Paleo-lisztkeverekekAz értékesítési pontok egy része a Hol kapható? menüpontban szerepel. Ha szeretnéd, hogy kedvenc üzletedben kaphatók legyenek a keverékek, a gyártó oldalán ajánlhatod azt:http://www.paleonagykereskedes.hu/shop_contact.php


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések