Megint egy pizzás csiga

A Paleolit Éléskamra meglepett pár csomag lisztkeverékkel, ami nagy izgalommal töltött el, lévén az ő termékeiket még soha nem használtam, viszont annál jobbakat hallottam róluk. Azon nyomban kevertem egy pizzás csigát, mert ez az egyik közkedvelt sulis pékáru nálunk, így ebből soha nem elég. :)




Még egyszer nagyon köszönöm a liszteket, ezen az oldalon megtalálhatjátok a sok-sok szuper keveréket!

Akkor mutatom az eszméletlenül finom, igazi ropogós (!!!) külsejű, kérges csigák receptjét. :)

Megint gy pizzás csiga

Hozzávalók 15 darab kisebb csigához:
3 dkg Szafi Fitt kókuszolaj
1 tojás
50 ml víz
13 dkg Paleolit Éléskamra vékonytésztás olasz pizza lisztkeverék
1 tk morzsolt oregano

Töltelék: házi szósz és sajt (de bármi más, amit szeretnétek)

A folyékony olajat kikeverjük a tojással és a vízzel, majd hozzáadjuk az oreganot és a lisztet. 10 percig pihentetjük a jól elkevert tésztát, szépen összeáll nyújthatóvá.

2 sütőpapír között vékony, kb. 2-3 mm vastagságú téglalapra nyújtjuk, megkenjük a pizzaszósszal, feltekerjük, majd ujjnyi darabokra vágjuk.

Áthelyezzük tepsibe a csigákat és 180 fokos előmelegített sütőben 18-20 perc alatt kisütjük.

A Paleolit Éléskamra lisztkeverékekből könnyen és gyorsan süthetsz sós vagy édes finomságokat a megadott receptúra szerint. A termékek megvásárolhatók a bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó teljes kínálatát itt találod:
http://www.paleonagykereskedes.hu/spl/265255/Paleo-lisztkeverekekAz értékesítési pontok egy része a Hol kapható? menüpontban szerepel. Ha szeretnéd, hogy kedvenc üzletedben kaphatók legyenek a keverékek, a gyártó oldalán ajánlhatod azt:http://www.paleonagykereskedes.hu/shop_contact.php




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések