2015. november 13., péntek

Cukkinis kelbimbóleves

Nagyon zöld, nagyon finom leves, akár a hétköznapok rohanásában, akár hétvégére.



Cukkinis kelbimbóleves

Hozzávalók 4 adaghoz:
50 dkg friss kelbimbó
1 nagyobb cukkini (35 dkg volt tisztítva)
1,5-2 liter víz vagy húslapalé
só, firssen őrölt bors, 
1-2 gerezd fokhagyma

A kelbimbót és a cukkinit megpucoljuk, megmossuk. Kevés, kb. 1 tk kókuszzsírra dobjuk az egészben hagyott kelbimbót, néhány percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a darabolt fokhagymát, amivel további 1-2 percig pirítjuk, végül a darabolt cukkinit.

Újabb pár perc után felöntjük a vízzel vagy alaplével, ennek megfelelően ízesítjük sóval, borssal. Puhára főzzük a zöldségeket.

Kiszedünk néhány kelbimbót, félrerakjuk, minden egyebet krémesre turmixolunk, ha szükséges, további folyadék hozzáadásával hígítjuk. Visszarakjuk a kelbimbókat és kész is a leves.

Tálalhatjuk pirított mandulával, dióval, tökmaggal is, nálunk most zellerchips járt hozzá.

Nincsenek megjegyzések: