2015. november 7., szombat

Serpenyős pizza

Hú, csak úgy tömtük magunkba, annyira finom volt. Hétvégente van idő ráérősebb-bőségesebb reggelire, így történt ez ma is. A választásom a Paleolit Éléskamra  vékonytésztás pizzalisztjére esett, amit ezúttal serpenyőben készítettem el. Rögtön 2 adagban...Serpenyős pizza

Hozzávalók 1 felnőtt részére 1 adaghoz:
2 tojásfehérje
60 ml langyos víz
3 dkg Paleolit Éléskamra vékonytésztás olasz pizza lisztkeverék

Feltét: tetszőleges, nálam most újhagyma, bébispenót, minimális sonka, paradicsom és lehelletnyi parmezán

A tészta hozzávalóit turmixoljuk, majd rögtön, vagyis nem várjuk, hogy sűrűsödjön, egy zsírozott palacsintasütőbe öntjük, amit addigra felforrósítunk.

Takarékon sütjük a tésztát, de kb. 1 perc után, amikor az alja már összeállt, a teteje még habos-krémes, megpakoljuk a választott feltéttel. Végig alacsony lángon sütjük, egészen addig, amíg az alja kérges-ropogós lesz, ezt úgy ellenőriztem, hogy olykor alákukkantottam.

Tányérra csúsztatjuk a "pizzát és pillanatok alatt betoljuk.

A Paleolit Éléskamra lisztkeverékekből könnyen és gyorsan süthetsz sós vagy édes finomságokat a megadott receptúra szerint. A termékek megvásárolhatók a bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó teljes kínálatát itt találod: http://www.paleonagykereskedes.hu/spl/265255/Paleo-lisztkeverekekAz értékesítési pontok egy része a Hol kapható? menüpontban szerepel. Ha szeretnéd, hogy kedvenc üzletedben kaphatók legyenek a keverékek, a gyártó oldalán ajánlhatod azt:http://www.paleonagykereskedes.hu/shop_contact.phpNincsenek megjegyzések: