2015. november 30., hétfő

Cukkinis-batátás pulykaragu

Változatosan elkészíthető, finom, gyors ebéd lehet egy ilyen ragu.
                                     


Cukkinis-batátás pulykaragu

Hozzávalók 3 adaghoz: 
50 dkg darált pulykacomb filé
1 nagy cukkini
1 közepes-nagyobb édesburgonya (nálam most a fehérhúsú)
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors
ízlés szerinti zöldfűszer

A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát aprítjuk, a zöldségeket meghámozzuk és kockára daraboljuk.

Kevés zsiradékra dobjuk a vöröshagymát és megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, néhány perc után a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük és megpirítjuk.

Hozzáadjuk a kockázott édesburgonyát meg némi vizet, félkészre pároljuk, ekkor adjuk hozzá a cukkinit. Ha minden puha, kész is a ragu. Ha közben szükséges, pótoljuk a vizet.

Uborkasalátával kínáltam.


Nincsenek megjegyzések: