2015. november 17., kedd

Diós-almás csavart

Mézeskalács, fahéjas sült alma, pirított dió...ezen illat- egyveleg árasztotta el a konyhát, miközben sültek ezek a nagyon is ünnepi jellegű csavart rudak.


Diós-almás csavart

Hozzávalók 14 darabhoz

Tészta:
3 dkg Szafi Fitt kókuszolaj
csipet só
1 tojás
1,5 dl langyos víz
1,5 dkg DW 1:4 édesítő
1 csapott mk. szódabikarbóna
1 tk citromlé vagy almaecet
1 csapott mk szárított citromhéj
1 mk mézeskalács fűszerkeverék
8 dkg NoCarb rost sütőmix

Töltelék:
5 dkg dió
20 dkg párolt, reszelt alma

A töltelékhez a diót ledaráljuk vagy aprítjuk, az almát megpároljuk, ízesítjük és kihűtjük

A tészta hozzávalóiból ruganyos tésztát gyúrunk.

A tésztát vékony téglalapra nyújtjuk. Az alsó felén egyenletesen eloszlatjuk a diót és az almatölteléket.



A felső felét ráhajtjuk, jól rányomkodjuk, vigyázva a töltelékre.



Kb. ujjnyi csíkokat vágunk belőle, mindegyiket megcsavarjuk, sütőpapíros tepsire pakoljuk.



A csavart rudakat lekenjük felvert egész tojással és 180 fokra előmelegített sütőben 20 -22 percig sütjük.


Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/      






Nincsenek megjegyzések: