2014. január 23., csütörtök

Fahéjas csiguszok "totutésztában"

Nem is tudom, mit írjak ehhez a poszthoz. Szerintem legyen elég annyi, hogy miközben sült, isteni illat járta át a konyhát, az íze fenséges, nálunk fél órát élt meg. :))

Fahéjas csiguszok totutésztában

Hozzávalók (kb. 15-17 kisebb csigához): 
20 dkg totu
1 tojás
5 dkg kókuszzsír olvasztva
csipet só
8 dkg cukornak megfelelő édesítő
3 dkg zsírtalanított lenmagliszt
4 dkg zsírtalanított mandulaliszt
vanília(aroma) ízlés szerint
1 kk szódabikarbóna

Töltelékhez:
3 dkg kókuszzsír
1-2 tk fahéj
ízlés szerint édesítő

A kókuszzsírt megolvasztjuk, hűlni hagyjuk, majd még puha állapotban összegyúrjuk a többi hozzávalóval. A tésztának össze kell állnia, így adott esetben igényelhet még némi szárazanyagot. 15-20 percre hidegre tesszük.

Ezalatt elkészítjük a tölteléket, ami lehet más is, nálunk fahéj került bele. Ehhez az olvasztott zsírral alaposan kikeverjük a fahéjat és a cukorpótlót, hagyjuk sűrűsödni.

A tésztát szilikonlapon, némi magliszt segítségével téglalap alakúra nyújtjuk, rákenjük a fahéjas masszát, óvatosan feltekerjük (lehet, hogy törni fog, de korrigálható menet közben). késsel kb. 1 cm-es darabokra vágjuk. Sütőpapíros tepsiben, 170 fokon, 25-27 percig sütjük.






Nincsenek megjegyzések: