2014. január 13., hétfő

(Majdnem) Szénhidrátmentes rakott palacsinta

Megint Nocarb és ismét egy olyan recept belőle, ami bizonyosan ismétlős lesz. Valójában hagyományos, tekerős palacsintákat terveztem, de mivel nem bírtak tökéletes külsővel a darabok, menet közben rakott palacsintává változott az elképzelésem. Nem bántam meg.

Szénhidrátmentes rakott palacsinta

Hozzávalók:
Palacsintához:
1 csomag NoCarb rizs alaposan leöblítve, lecsepegtetve, pürésítve
2 egész tojás
1 tk útifű maghéj
csipet só
ízlés szerinti édesítő
kb. fél dl víz
1 kk szódabikarbóna

1-2 tk mandulaliszt
1-2 ek olaj (mákolaj ez esetben)



A tészta hozzávalóit turmixoljuk, sűrű massza a végeredmény, de a folyadékot (vizet) és a szárazanyagot (lisztet) tudjuk variálni, ha nem találjuk megfelelőnek az állagot, a megadott mennyiségek hozzávetőlegesek. Tapasztalatom szerint célszerű pihentetni a tésztát, mielőtt sütjük. Ebből az adagból 4 nagyobb méretű palacsinta született, amihez nagy adag türelemre és kevés kókuszzsírra volt szükség.

A kisült palacsintát arra alkalmas kerek formába rétegezzük. 


A töltelék ezúttal a következő volt:
25 dkg zsírszegény túró/totu
4-5 db házi, mindenmentes (így cukor nélküli is egyúttal) konzerv barack darabolva
ha szükséges, további édesítő
1-2 kanál egész mák
kevés citromlé és héj


A tölteléket a palacsintarétegek között elosztjuk, majd forró sütőben 10 perc alatt átmelegítjük. Tálaláskor kaphat egy kis csokiszószt (cukormentes csoki olvasztva avagy zsírszegény kakaópor némi vízzel, kókuszzsírral és édesítővel kikeverve)is, azzal is nagyon finom, próbáltuk.


Nincsenek megjegyzések: