2014. január 21., kedd

Répás fehérkenyér

A legjobb paleo kenyér, amit ettem, merem állítani. Bizonyíték erre az, hogy szüleim ma megbízást adtak, hogy az elkövetkező hetekben (gondolom, amíg meg nem unják vagy nem találok ki valami ennél is finomabbat) elégítsem ki a kenyérigényüket ennek a folyamatos sütésével. :))

Répás fehérkenyér 

Hozzávalók:
15 dkg répa reszelve
4 tojás
1 dl víz
1 púpozott ek psyllium
só ízlés szerint
őrölt kömény szintén belátás szerint
3 dkg szezámliszt
3 dkg mandulaliszt
2 ek szezámmagolaj
1 kk. szódabikarbóna

Mindent belepakolunk egy keverőtálba, kézi habverővel alaposan elkeverjük, szilikon kenyérsütő formában sütjük, 170-180 fokon, kb. 35 percig. Rém bonyolult. :)




Nincsenek megjegyzések: